Norjan rannikkoliikenne jaetaan Hurtigrutenin ja Havilan kesken 2021

Havainnekuva Havila Kystrutenin uudisrakenteista. Kuva: Havila

Norjalaislähteet kertovat tarjouskilpailun Bergenin ja Kirkenesin välisen liikenteen hoidosta vuoden 2021 alusta ratkenneen. Tarjouskilpailu oli ensi kertaa jaettu kolmeen pakettiin; näistä kaksi voitti liikenteen nykyinen operaattori Hurtigruten ja yhden uusi tulokas Havila Kystruten. Näin 11:n aluksen kiertävässä aikataulussa Bergenistä Kirkenesiin kulkee jatkossa seitsemän Hurtingrutenin alusta ja neljä Havilan laivaa. Hurtigruten jatkaa nykyisillä aluksillaa, mutta Havila tilaa liikennettä varten neljä uudisrakennetta, jotka on suunnitellut samaan konserniin kuuluva Havyard Design. Alusten rakentajatelakka ei ole vielä tiedossa, mutta ne tullaan rakentamaan ”osittain Norjassa.”

Havila Kystrutenin alukset tulevat olemaan hieman Hurtigrutenin aluksia pienempiä:  125 metriä pitkät laivat tulevat kuljettamaan noin 700 matkustajaa.

Hurtigruten on kuitenkin ilmoittanut säilyttävänsä päivittäiset lähdöt Bergenin ja Kirkenesin välillä. Niinä päivinä jolloin Havilan laivat liikennöivät, tulevat Hurtigrutenin laivat tekemään vain risteilyjä, joilla ei ole mahdollista nousta tai jäädä laivasta muissa satamissa kuin Bergenissä tai Kirkenesissä.

3 thoughts on “Norjan rannikkoliikenne jaetaan Hurtigrutenin ja Havilan kesken 2021

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *