Laivavierailu: Pidennetty ja uudistettu Silver Spirit

Silver Spirit uudistui merkittävästi keväällä, kun alusta pidennettiin 15 metrillä. Toimittajamme osallistui aluksen esittelykierrokselle Turussa.

PIdennyksessä uima-allaskansi sai lisää kokoa ja myös allasta pystyttiin suurentamaan. Kuva: Olli Tuominen

Sliver Spirit kuuluu risteilijöiden ultraluksus-kategoriaan yhdessä esimerkiksi Regent Seven Seas Cruisesin ja Hapag-Lloydin risteilijöiden kanssa. Alukselta ei löydy yhtään hyttiä, ainoastaan sviittejä pienimmän ollessa 29 neliön kokoinen.  Korkeimmillaan alus ottaa 608 matkustajaa, joista pitää huolta yli 400 miehistön jäsentä. Pidennyksen myötä aluksen kapasiteetti kasvoi siis reilulla 60 matkustajalla. Sviittien lisäksi lisätilaa on luonnollisesti tullut yleisiin tiloihin, joihin on haluttu saada lisää avaruutta sekä laajempi valikoima palveluja. Keskimäärin noin 4 000 euroa viikossa maksavalla risteilyllä sopiikin odottaa, ettei istumapaikasta ravintolassa tarvitse taistella muiden matkustajien kanssa.

Kaikissa sviittikategorioissa matkan hintaan sisältyy henkilökohtainen hovimestari, joka on käytettävissä vuorokauden ympäri. Matkustajan niin halutessa hovimestari voi esimeriksi purkaa ja pakata matkalaukut. Lisähintaa joutuu maksamaan lähinnä vuosikertaviineistä, spahoidoista sekä päiväretkistä.

Aluksen sisustus on tyylikkään hillitty ja istuu suomalaiseen silmään varsin hyvin. Pidennyksen jälkeen ravintoloita löytyy kahdeksan, ja ne ovat teemoiltaan hyvin erityyppisiä. Uusia ravintoloita ovat Atlantide, Indochine, Spaccanapoli ja Silver Note, joista viimemainittu lanseerattiin Silver Musella.

Atlantide yhdistelee baaria ja grilliravintolaa. Kuva: Olli Tuominen
Silver Note, jossa on iltaisin tarjolla elävää musiikkia. Kuva: Olli Tuominen
Aasialaistyylisessä Indochiessa tarjoillaan myös lounasta. Lisäksi laivalla on erikseen japanilainen Seishin-ravintola. Kuva: Olli Tuominen
Dolce Vita on laivan olohuone, jossa on tarjolla musiikkia pianistin soittamana. Kuva: Olli Tuominen
Kannen seitsemän peräosassa sijaitseva italialasiravintola La Terrazzassa on myös laaja ulkokansi, joten aterian voi nauttia myös ulkona. Kuva: Olli Tuominen

Bilemenoa on Silversean laivoilta turha odottaa, eikä lapsillekaan löydy omia tiloja. Lapset eivät kuitenkaan ole Silversean laivoilla kiellettyjä (joillain varustamoilla on myös K18-laivoja), ja kierroksen aikana vastaan tuli ainakin yksi lapsiperhe. Iltaohjelmaa varten laivalta löytyy teatterisali Venetia Lounge, jonka paripenkityksestä näkee selvästi, että risteilyille tullaan usein pariskuntana. Oleskelua varten matkustajille on tarjolla laivan peräosassa oleva Panorama Lounge ja Arts Café, sekä laivan keskiosassa oleva Dolce Vita.

Tor’s Observation Librarysta aukeaa mainot näkymät yli aluksen keulan. Kuva: Olli Tuominen

Keulan näköalalounge on nimetty Silversean pääomistajan Manfredi Lefebvre d’Ovidion hyvän ystävän Torstein Hagenin mukaan Tor’s Observation Library. Hagen tunnetaan aggressiivisesti niin joilla kuin merellä laajentuvan Viking Cruisesin perustajana. Molemminpuolisena kunnianosoituksena kaikilta Viking Ocean Cruisesin risteilijöiltä löytyy Manfredi Lefebvre d’Ovidion mukaan nimetty Manfredi’s Italian Restaurant.

Oheisen linkin takaa löytyy mielenkiintoinen video aluksen pidennysoperaatiosta: https://www.youtube.com/watch?v=bhZHhDrVQ2Q

Silver Spirit lähti puuskaisen tuulen vuoksi Turusta Nesteen Ukko-hinaajan avustuksella. Kaken varalta paapuurin uoleinen ankkuri oli myös laskettu osittain alas hätäankkuroinnin varalta. Kuva: Olli Tuominen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *