Laivavierailu: Azamara Journey

Azamara Club Cruisesin Azamara Journey vieraili tänään Helsingissä toiseksi viimeistä kertaa tänä kesänä. Toimittajamme osallistui laivan esittelyvierailulle Helsingissä.

Royal Caribbean Cruises Ltd. -konserniin kuuluva Azamara Club Cruises on yksi niinsanotuista kohdekeskeisistä varustamoista; kyse ei ole varsinaisesta expedition-tuotteesta, mutta varustamon verrattain pienet laivat viettävät enemmän aikaa satamassa kuin massavarustamoiden alukset, sekä vierailevat pienemmissä, kenties vähemmän tunnetuissa satamissa jonne suuremmat laivat eivät eksy. Azamaran laivastoon kuuluu kolme alusta: Azamara Quest, Azamara Journey ja Azamara Pursuit. Kaikki edustavat vuosituhannen vaihteen tienoilla rakennettua R-sarjaa (josta kerroimme tarkemmin Ulkomatalan numerossa 1/2018), ja alukset ovat lähes identtisiä myös sisustuksen osalta.

10. kannen keulassa sijaitseva The Living Room on laivan näköalabaari, mutta sen yhteydessä sijaisee myös tila lauta- ja korttipeleille sekä internetnurkkaus. Kuva: Kalle Id
Saman kannen keskiosassa sijaitsee The Drawing Room, joka on nimestää huolimatta laivan kirjasto. Kuva: Kalle Id

Azamara Journeyn ja sen sisaralusten julkiset tilat on jaettu aikakauden risteilijäsuunnittelun trendien mukaan kahteen osaan: pääosa tiloista sijaitsee uima-allasalueen ympärillä 9. ja 10. kannella, mutta muun muassa kaupat, pääravintola ja teatteri sijaitsevat kannella 5.

Laivan uima-allasalue, kuten muutkin tilat, on varsin kompakti, mutta toimiva. Kuva: Kalle Id
Uima-allasalueen yhteydessä sijaitsee ulkoilmaravintola The Patio.- Kuva: Kalle Id

Risteilyalusten yleisellä mittapuulla Azamara Journey ja sen sisaret ovat varsin pieniä. Laivojen bruttovetoisuus on hiukan yli 30,000 bruttotonnia, eli ne ovat samaa kokoluokkaan kuin suomalaismatkustajille tuttu Viking Linen Gabriella (35 000 bt). Siihen yhtäläisyydet sitten päättyvätkin, sillä kun Gabriellaan mahtuu yli 2 400 matkustajaa, ottaa Azamara Journey maksimissaan 690 matkustajaa. Luksus- ja premium-markkinasegmenttien rajalla tasapainoilevalla laivalla tilaa matkustajia kohden on siis paljon enemmän. Valittavana on muun muassa viisi eri ravintolaa (joista kaksi on lisämaksullisia), neljä baaria sekä kahvila. Puhumattakaan laajasta spa & fitness -osastosta, kaupoista ja eri puolille laivaa sirotelluista tiloista, jotka kutsuvat vain oleilemaan kaikessa rauhassa.

Italialaista ruokaa tarjoileva Aqualina on toinen laivan kahdesta lisämaksullisesta erikoisravintolasta. Kuva: Kalle Id
Laivan kaksikerroksinen atrium yhdistää kannet 4 ja 5. R-sarjan laivat rakennettiin pian Titanic-elokuvan julkaisun jälkeen ja niiden sisustus kunnioittaa monin paikoin tuota kuuluisaa alusta. Kuva: Kalle Id

Laajempi kokoelma kuvia Azamara Journeyltä tulee pian toimittajan omaan blogiin osoitteessa kships.blogspot.com.

Yhteistyössä: Risteilykeskus.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *