Tulossa: Puoli vuotta Aurora Botnialla Merenkurkun yli

Helmikuun lopussa tulee puoli vuotta kuluneeksi ensimmäisen koskaan Merenkurkun ylitykseen rakennetun autolautan, Raumalta viivästysten jälkeen luovutetun Aurora Botnian liikenteenaloituksesta. Joonas Kortelainen matkusti Vaasasta Uumajaan ja takaisin heti liikenteenaloituksen jälkeen ja koronarajoitusten hellittäessä uudestaan helmikuun alussa.

Laivassa on luonnollisesti paljon Vaasanlaivoilla ennennäkemätöntä ja samalla eteläisemmiltä vesiltä tuttua, mutta välittömästi laivaan astuessa tai ajaessa tuntee tulleensa samalla perinteikkäälle Vaasanlaivalle, josta on varmasti tullut jo liikenteen alettua klassikko. Siitä pitävät huolen erityisen ystävällinen, lämmin ja henkilökohtainen palvelu ja nimenomaan Vaasanlaivoihin liittyvä kotoisa, pienemmän laivan tunnelma.

Koon puolesta Aurora Botnia on myös yksi suurimmista Merenkurkun liikenteessä koskaan palvelleista Silja Festivalin jälkeen, vaikka matkustajakapasiteetilla mitattuna Wasa Star, Wasa King ja Wasa Queen ja viimeisinkin Wasa Express olivat merkittävästi suurempia. 1 500 lastimetrillä kahdessa tasossa oleva täysikokoinen trailerikansi alleviivaa luonnollisesti sitä, minkä liikenteen tarpeisiin viimeisimmän Wasa Expressin korvannut laiva on mittatilauksena rakennettu. Onko laiva kuitenkaan ainoastaan reitti- ja ammattiliikenteen tarpeisiin rakennettu? Siitä kertoo matkakertomus Ulkomatalan tulevana sunnuntaina 20.3. ilmestyvässä numerossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.