Tietoja Ulkomatalasta

Ulkomatala on vuonna 2009 perustettu laivoihin ja merenkulkuun keskittyvä riippumaton ja ilmainen verkkolehti. Ulkomatala tarjoaa kattavan paketin laivoista ja merenkulusta niin Suomesta kuin maailmalta, ja seuraa merenkulkualan ajankohtaisia tapahtumia ainoana suomalaisena uutismediana paitsi lehdessä, myös verkkosivuillaan ja Facebookissa. Ulkomatalan painopistealueita ovat matkustaja-alukset, ajankohtaisuus ja kotimaiset aiheet.

Verkkosivujen lisäksi Ulkomatala seuraa ajankohtaisia uutistapahtumia Facebookissa osoitteessa www.facebook.com/ulkomatala. Pääset lukemaan Ulkomatalan Facebook-sivua myös ilman rekisteröitymistä Facebookiin.

Tällä hetkellä lehteä julkaisee kolmen toimittajan tiimi apunaan joukko avustajia ja vierailevia kirjoittajia. Toiminta on täysin vapaaehtoispohjaista.

Toimitus

Ulkomatalan vakituisten toimittajien esittelyt ja yhteystiedot löytyvät täältä.

Tekijänoikeudet

Tekijänoikeudet kuuluvat aineiston tekijöille. Aineiston kopiointi Ulkomatala-verkkolehdestä tai Ulkomatalan Internet-sivuilta osittain tai kokonaan on kielletty ilman Ulkomatalan toimitukselta saatua kirjallista lupaa. Artikkelin ja/tai lehden julkaisuun muualla tulee pyytää kirjallinen lupa Ulkomatalan toimitukselta.

Katso tarkemmat tiedot materiaalien luovutusehdoista Kirjoita Ulkomatalaan -sivulta.

Teknisiä tietoja

Sivuston käyttöä ei varsinaisesti ole sidottu resoluutioon. Sivuston pitäisi näkyä oikein kaikilla resoluutioilla, vaikkakin erittäin pienillä resoluutioilla lukeminen voi olla hankalampaa. Olemme toistaiseksi todenneet, että sivusto toimii oikein seuraavien selainten uusimmilla versioilla: Google Chrome, Mozilla Firefox, Internet Explorer ja Safari. Sivuston virallinen verkko-osoite on http://www.ulkomatala.net.

Ulkomatala-verkkolehti on taitettu ilmaisella Scribus-ohjelmalla. Lehden tekemisessä hyödynnetään lisäksi Paint.net-kuvankäsittelyohjelmaa.

Ulkomatalan verkkosivusto on toteutettu WordPress-järjestelmään pohjautuen, ja ulkoasupohjana käytetään Aweken-teemaa. Sivustolla käytetään hyödyksi myös muun muassa PHP-ohjelmointikieltä sekä MysQL-tietokantoja.

Jos havaitset virheitä tai huomautettavaa sivustostamme tai korjattavaa lehdestämme, löydät toimituksen ja webmasterin yhteystiedot täältä.