Toimitus – Yhteystiedot

Ulkomatalan toimitus ottaa mielellään vastaan palautetta, kommentteja ja korjauksia lehteen ja verkkosivuihin liittyen. Jos et halua lähestyä yksittäistä toimittajaa, voit lähettää viestisi osoitteeseen toimitus [at] ulkomatala.net. Halutessasi voit myös lähettää viestin toimitukselle Ulkomatalan Facebook-sivujen kautta tai kommentoida verkkosivujemme sisältöä kunkin artikkelin lopussa.

Päätoimittaja
Olli Tuominen | olli.tuominen[at]ulkomatala.net

Toimituspäällikkö, lehden ulkoasu
Kalle Id | kalle.id [at] ulkomatala.net

Toimittaja
Lassi Liikanen | lassi.liikanen [at] ulkomatala.net

Toimittaja, webmaster
Jussi Littunen | jussi.littunen [at] ulkomatala.net

Toimituksen sähköpostiosoitteet ovat muotoa etunimi.sukunimi[at]ulkomatala.net. Muistathan korvata [at]-merkit @-merkillä viestiä lähettäessäsi!


Toimittajien esittelyt

Olli Tuominen
Päätoimittaja  | olli.tuominen[at]ulkomatala.net

Olen Vantaalla asuva merenkulkuharrastaja ja -valokuvaaja. Ulkomatalassa olen ollut mukana heti toisesta lehdestä lähtien, joten olen päässyt seuraamaan ja olemaan mukana lehden kehitystyössä koko sen olemassaolon ajan. Kuuden vuoden toimittajapestin jälkeen aloitin Ulkomatalan päätoimittajana maaliskuussa 2015.

Kiinnostus laivoihin on peräisin lapsuusvuosilta, ja vuosien mittaan laivojen valokuvauksesta on tullut yksi tärkeimmistä osista harrastustani. Jotta kertynyt saalis ei jäisi pelkästään kovalevyn syövereihin, olen jo useamman vuoden ajan julkaissut osan materiaalista oman sivustoni ja Shipspottingin kautta.Työskentelen tällä hetkellä suomalaisessa rahtivarustamossa markkinoinnin ja viestinnän parissa.

Opiskelen kauppatieteitä Helsingissä logistiikka ja yhteiskuntavastuu pääaineena tavoitteena saada maisterintutkinto valmiiksi kevään 2018 aikana. Sivuaineena olen opiskellut matkailua. Toimittajakokemusta minulla on Ulkomatalan lisäksi Ruotuväestä, jossa ehdin toimia toimittajana, tuottajana ja verkkotoimittajana.

Oma sivusto: OT-Photography

Kalle Id
Toimituspäällikkö | kalle.id [at] ulkomatala.net

Olen helsinkiläinen merihistorioitsija, toimittaja ja valokuvaaja. Ulkomatalan tekemiseen tulin mukaan lehden alkutaipaleella vuonna 2009, ja toimittajan sekä toimituspäällikön tehtävien lisäksi olen ollut vastuussa lehden taitosta vuosina 2012-2016. Myös Ulkomatalan nykyinen ulkoasu ja logo ovat suunnittelemiani.

Kiinnostuin laivoista ja merenkulusta jo nuorella iällä, ja tämä kiinnostus ohjasi myöhemmin myös opinto- ja uravalintojani. Nykyisin olen ammattimainen merenkulkuun erikoistunut toimittaja, mutta jatkan edelleen Ulkomatalassa, jonne on mahdollista kirjoittaa kiinnostavista aiheista joita kaupalliset toimijat eivät ole kiinnostuneet julkaisemaan.

Toimittajan töiden lisäksi olen kirjoittanut kolme tietokirjaa merenkulun historiasta: Silja Line from De Samseglande to Tallink (Ferry Publications 2014), Tallink – The First 25 Years (Ferry Publications 2015) ja Innovation and Specialisation: The Story of Shipbuilding in Finland (Nautilus 2017, yhdessä Bruce Peterin kanssa).

Oma sivusto: kships.blogspot.com

Lassi Liikanen
Toimittaja | lassi.liikanen [at] ulkomatala.net

Olen Tukholmassa tätä nykyä asusteleva opiskelija, ja mukana myös Ulkomatalan tekemisessä. Vuonna 2009 käynnistin Ulkomatalan tuolloin yhdessä Sergein kanssa, ja alusta alkaen toimin lehden päätoimittajana ja vastasin myös verkkosivustojen ylläpitämisestä. Yhdessä välissä tehtäviini kuului myös lehden taittaminen. Ajan myötä nämä vastuullisemmat tehtävät siirtyivät kuitenkin muille ulkomatalalaisille, ja lopulta 2015 Ollin siirtyessä päätoimittajaksi olen ollut toimittajana lehdessä.

Merenkulku on ollut jo nuoruudesta lähtien mielenkiinnon aihe. Olen harrastanut myös laivojen valokuvausta, joskin tämä osuus on nyttemmin jäänyt pois. Ulkomatalan lisäksi olen tehnyt myös töitä lähivesiemme laivoilla muutaman vuoden ajan, joten merenkulku on ollut myös osa työhistoriaani. Nykyisellään merenkulku on minulle edelleen harrastus, ja Ulkomatala on ehkä merkittävin yksittäinen osa tätä harrastustani.

Olen lähtöisin Suomesta jossa olen syntynyt ja kasvanut. Vuoden 2013 syksyllä muutin kuitenkin Ruotsin Göteborgiin, ja syksystä 2014 lähtien olen asunut Tukholmassa. Nykyisin olen valtiotieteiden opiskelija Tukholman yliopistossa, jossa suoritan kandidaatin tutkintoa, joka erikoistuu pääosin Ruotsin julkishallinnon organisaatioon ja politiikkaan. Nykyinen asuinpaikkani suo minulle mahdollisuuden toimia lehdessä myös Tukholman-kirjeenvaihtajana, ja tällä palstalla seuraan tarkemmin Ruotsin ja muun Skandinavian merenkulun ajankohtaisia aiheita.

Jussi Littunen
Toimittaja, webmaster | jussi.littunen [at] ulkomatala.net

Olen Helsinkiin kotiutunut yliopisto-opiskelija, jolla kiinnostusta on riittänyt moniin suuntiin: arkkitehtuuriin, laivoihin (ja niiden arkkitehtuuriin), kaupunkeihin, valokuvaamiseen, kirjoittamiseen ja ennen kaikkea (klassiseen) musiikkiin. Ensimmäisestä ja viimeisestä on sittemmin tullut osa arkeani opintojeni myötä, ja vuodet saavat näyttää, mikä oma paikkani tulee olemaan.

Monen muun “merenkulkuharrastajan” tavoin syttyi minunkin kiinnostukseni laivoihin lapsena tehdyillä laivamatkoilla. Jossain vaiheessa aloin ottaa laivoista kuvia ja vähitellen myös julkaista niitä omilla verkkosivuillani, joista muovautui lopulta merenkulkuaiheinen blogi. Opinnot aloitettuani ei blogin päivittämiseen kuitenkaan enää ole ollut aikaa eikä mielenkiintoa.

Ulkomatalaan olen kirjoittanut joulukuusta 2010 alkaen, ja syksystä 2013 olen osallistunut myös lehden toiminnan suunnittelemiseen osana vakituista toimittajakuntaa. Vuonna 2015 vastuu verkkosivujen ylläpidosta siirtyi minulle, ja tällä hetkellä osallistun myös lehden taittamiseen taittamalla vakio-osuudet ja liittämällä yksittäiset jutut yhteen kokonaiseksi lehdeksi.