DFDS:n ja Mobyn laivakauppa peruuntui yllättäen

DFDS:n ja Mobyn välinen sopimus, jonka nojalla DFDS oli ostamassa Finlandian ja entisen Superstarin sisaralukset Moby Wonderin ja Moby Akin ja myymässä vaihdossa King Seawaysin ja Princess Seawaysin on peruuntunut, tiedotti DFDS aiemmin tänään.

Havainnekuva toteutumatta jääneestä Amsterdam Seawaysistä ja Newcastle Seawaysistä. Kuva: DFDS

Moby Wonderiin Moby Akiin sidottuja lainoja hallitseva Unicredit ei suostunut vapauttamaan laivojen lainoja, jolloin Moby ei voinut luovuttaa laivoja sovitusti DFDS:lle ja kauppa peruuntui. Tämä merkitsee vaikeuksia DFDS:lle, joka ehti jo markkinoimaan uusia aluksia, mutta vielä suurempia vaikeuksia talousvaikeuksissa painivalle Mobylle: varustamon velkojat yrittivät jo aiemmin syksyllä vetää sitä konkurssiin ja laivojen myynnistä saatavat rahat olisivat olleet välttämättömiä varustamon taloudelle. Samaan aikaan kaupan peruuntuminen vaikeuttaa Mobyn tulevia yrityksiä myydä (muita) aluksiaan. Italialaislähteiden mukaan Moby pitää Unicreditin toimintaa laittomana ja on haastamassa rahoitusyhtiötä oikeuteen. Pahimmillaan Mobyn pahenevat talousvaikeudet voivat johtaa sekä varustamon että sen emoyhtiö Onorato Armatorin (johon kuuluvat myös Tirrenia, Toremar ja Itämerellä liikennöivä Moby SPL) konkurssiin.

DFDS jatkaa omalta osaltaan liikennettä Newcastlen ja IJmuidenin välillä King Seawaysillä ja Princess Seawaysillä, mutta varustamo jatkaa tiedotteensa mukaan korvaavien alusten etsimistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *