Mystar tuo lisää luksusta ja perhe-elämyksiä

Pitkään odotettu Helsinki–Tallinna-liikenteen uusin nopea matkustaja-autolautta Mystar aloitti liikenteen eilen 13.12. Uusi laiva on monella tapaa viisi vuotta sitten valmistuneen Megastarin parannettu painos: tilaratkaisuja on kehitetty aiemmasta laivasta saatujen kokemusten perusteella toimivammiksi monin tavoin. Suurimmat muutokset näkyvät perheille ja varakkaimmille matkustajille suunnitelluissa tiloissa.

Mystar saapumassa ensi kertaa Tallinnaan. Kuva: Tallink/Raul Mee

Merkittävimmät muutokset Mystarilla vanhempaan sisareensa verrattuna ovat uusi Family Picnic -alue, Premium Lounge sekä suurempi määrä matkustajahyttejä. Uutuuksista Family Picnic sijaitsee kannella 8, tilassa joka on osa myymälää Megastarilla. Family Picnicistä löytyy lapsille leikkihuone sekä pelitila, aikuisille rauhallinen istuma-alue sekä kahvila. Lapsia ja lapsenmielisiä ilahduttanee myös yhteistyö Muumien kanssa, joka näkyy muun muassa Mystar-brändätyissä Muumi-tuotteissa ja Traveller Superstoren erillisessä Muumi-alueessa.

Saman kannen keulasta, tuttujen Comfort- ja Business Loungejen välistä, löytyy täysin uusi matkustajaluokka Premium Lounge, jossa on vain kuusi matkustajapaikkaa. Premium-luokan matkustajille on jokaisella tarjolla oma looši, josta käsin kaikki laivan palvelut ovat käytössä napin painalluksella: hovimestari tuo niin ostokset kuin ruuat ja juomat tilauksesta.

Muita vanhempaan sisareen verrattuna selkeästi muuttuneita tiloja ovat laivan myymälä, joka on alakerrastaan kannella 7 suurempi (ylimmän autokannen ollessa vastaavasti pienempi). Kassat ovat nyt kannella 7, josta löytyy myös erilaisille tuotteille tarkoitettu esittelytila. Kannen 9 keulan ravintoloiden sisääntuloa on myös muokattu: Buffet- ja à la carte -ravintoloilla on erilliset, selkeät sisäänkäynnit. Myös Garden-tila 9. kannen peräosassa on selvästi kehitetty versio Megastarin vastaavasta.

Mystarin Beauty of the Baltic Sea -teeman ympärille rakentuvasta sisustuksesta vastaa jälleen dSign Vertti Kivi, joka suunnitteli myös valtaosan Megastarin sisätiloista. Alusten välillä onkin havaittavissa selkeää sukulaisuutta, mutta Tallinkin ohje suunnittelijoille oli tehdä Mystarista erilainen kuin vanhemmasta sisarestaan. Uusi laiva onkin sisätiloiltaan selvästi värikkäämpi ja enemmän tätä päivää kuin Megastar.

Teknisellä puolella laivojen merkittävin ero ovat Mystarin MAN:in valmistamat moottorit, kun Megastarin vastaavat tulivat Wärtsilältä. Vanhemman sisarensa tapaan Mystar voi käyttää polttoaineenaan sekä perinteistä meridieseliä että puhtainta fossiilista polttoainetta nesteytettyä maakaasua eli tuttavallisemmin LNG:tä. Mystarin runkomuotoa on hiottu edelleen Megastariin verrattuna ja laivan hiilidioksidipäästöt ovat tästä johtuen pienemmät. Automaation avulla laivan generaattorien kuormitus säätetään todellisen tarpeen mukaan, mikä laskee päästöjä entisestään. Tallinkin toimitusjohtaja Paavo Nõgenen mukaan uuden laivan myötä Tallinkin Helsinki–Tallinna-reitti onkin nyt maailman ympäristöystävällisin meriyhteys.

Palaamme Mystariin tarkemmin Ulkomatalan seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 20.3.2023.

Korjattu 14.12.2022 klo 19.37: Korjattu viidennen kappaleen lopussa Mystar Megstariksi.

One thought on “Mystar tuo lisää luksusta ja perhe-elämyksiä

Comments are closed.