Eesti Gaas tilaa LNG-bunkrausaluksen

Havainnekuva uudesta bunkrausaluksesta. Kuva. Eesti Gaas

Virolaisen kaasuyhtiö Eesti Gaasin pääomistaja Infortar AS tilaa Damen Yichangin telakalta LNG-bunkrausaluksen, jonka Eesti Gaas rahtaa käyttöönsä pitkäaikaisella sopimuksella. Vuonna 2020 toimitettavan aluksen LNG-säiliön kapasiteetti on 6 000 kuutiota, ja se parantaa merkittävästi LNG-bunkrauskapasiteettia Itämeren alueella. Dualfuel-koneilla vaustettu alus on suunniteltu pohjoisiin olosuhteisiin ja se rakennetaan suomalais-ruotsalaiseen jääluokkaan 1A.

Eesti Gaas on kehittänyt aluskonseptia yhdessä Tallinkin kanssa, joka on yhtiön merkittävä asiakas. Tähän asti Eesti Gaas on toimittanut LNG:tä Tallinkin Megastarille rekoilla, mutta jatkossa tämä liikenne voidaan hoitaa meriteitse. Yhteen rekoilla tapahtuvaan bunkraukseen tarvitaan 11 rekkaa, joten bunkrausaluksella saadaan vähennettyä liikennettä sataman lähiympäristössä.

Aluksen omistaa siis Tallinkin pääomistajana tunnettu Infortar AS, jolta Eesti Gaas rahtaa aluksen käyttöönsä. Aluksen omistaja huomioiden ei ole yllättävää, että laivan teknisestä hoidosta vastaa Tallink Grupp.

Aluksen päämitat:
Pituus: 99,80 m
Leveys: 18,60 m
Nopeus: 13 kn

One thought on “Eesti Gaas tilaa LNG-bunkrausaluksen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *