Helsingin telakka myydään vuoden loppuun mennessä?

Helsingin telakka syksyllä 2016, etualalla Sovcomflotille rakennettu Gennadi Nevelskoi. Kuva: Kalle Id

Arctech Helsinki Shipyardin omistajan, venäläisen Objedinennaja sudostroitelnaja korporatsijan (Объединенная судостроительная корпорация, OSK, kenties tunnettu paremmin englanninkielisellä nimellä United Shipbuilding Corporation) johtaja Aleksei Rahmanov kertoi keskiviikkona Vladivostokissa Eastern Economic Forum -tapahtumassa, että OSK aikoo myydä Arctech Helsinki Shipyardin kokonaisuudessaan vuoden loppuun mennessä, tai seurauksena on ”suuria vaikeuksia”. Aiheesta raportoivat useat venäläiset uutissivustot.

Suomessakin mediassa aiemmin uutisoitu suunnitelma  55% enemmistöosuuden myynnistä Arctechista kroatialaiselle Kermas-yhtymälle on Rahmanovin mukaan peruuntunut, sillä osapuolet eivät päässeet sopuun kaupan ehdoista. Neuvottelut Kermasin kanssa on kuitenkin aloitettu uudelleen, nyt ajatuksella että Kermas ostaisi 100% Arctechin osakekannasta. Kermasin lisäksi OSK neuvottelee kahden muun potentiaalisen ostajan kanssa: toinen näistä on venäläinen liikemies ja toinen puolestaan joukko norjalaisia yrityksiä. Kummankaan ostajan nimeä ei kerrottu julkisuuteen.

Aikataulu telakan myynniksi vuoden loppuun mennessä on erittäin tiukka ja on epäselvää, mitä Rahmanovin viittaamat ”suuret vaikeudet” jos telakkaa ei myydä olisivat. Koska telakan tilauskirjoissa on tällä hetkellä vain yksi alus, jonka pitäisi valmistua vielä tämän vuoden aikana, on täysin mahdollista että OSK harkitsee koko telakan sulkemista jos ostajaa ei löydy.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *