LNG-tankkeri Coral EnergICE kastettiin Turussa

Coral EnergICE Turussa 25.1.2018. Kuva: Juhani Mehto

Maailman ensimmäinen 1A Super -jääluokkaan rakennettu LNG-tankkeri Coral EnergICE kastettiin torstaina Turussa. Korkea jääluokka on Skangasin liikenteeseen tulevalle alukselle tarpeen, sillä Skangasin oman Porin-terminaalin lisäksi aluksella on tarkoitus kuljettaa kaasua ympäri vuoden myös Tornion Magna LNG-laitokselle, jonka Skangas omistaa yhdessä Outokummun, SSAB Europen, EPV Voiman kanssa. Itse terminaalin toimittaa suomalainen Wärtsilä ja valmistuessaan kesällä 2018 terminaalista tulee Pohjoismaiden suurin.

Aluksen kastoi Porin kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen. Kuva: Juhani Mehto
Tässä tilassa tarkkaillaan aluksen lastia. Kuva: Juhani Mehto

Meyer Werft -konserniin kuuluvan Neptun Werftin rakentama Coral EnergICE on 164-metriä pitkä ja sillä on 18 000 kuutiometrin kuljetuskapasiteetti. Aluksessa on dual fuel -pääkone, joten se voi käyttää kuljetuksen aikana kaasuuntuvan nestekaasun polttoaineena.

Skangas on rahdannut aluksen saksalaiselta Anthony Vederiltä. Skangasilla on lisäksi liikenteessään saman varustamon omistama Coral Energy sekä bunkrausalus Coralius, joka toimittaa LNG:tä laivoihin Kattegatin ja Skagerrakin alueilla. Coraliuksen omistavat Anthony Veder ja Sirius Shipping.

Coral EnergICEn komentosillalla ohjauskonsoli on aluksen keskilinjasta oikealla, mikä mahdollistaa näkyvyyden taaksepäin ohi korsteenin. Kuva: Juhani Mehto

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *