Tunnelmia upouudelta Norwegian Blissiltä

Norwegian Cruise Linen uusin alus Norwegian Bliss luovutettiin Meyer Werftin Papenburgin telakalta viime torstaina 19.4. Toimittajamme oli mukana laivan ensimmäisellä matkalla Bremerhavenista Southamptoniin ja esittelee tässä lyhyesti joitain laivan tarjoamia uutuuksia.

Norwegian Blissin yläkannet on suunniteltu uudelleen aiempiin Breakway Plus -luokan aluksiin verrattuna (joskin osa muutoksista löytyi jo viime vuonna Kiinan markkinoita varten valmistuneelta Norwegian Joylta). Kirjaimellisesti suurin uutuus on 15. kannen keulasta löytyvä Observation Lounge -näköalasalonki, joka on yksi maailman suurimmista jos ei suurin. Upeista näkymistä pääsevät nauttimaan myös kuvassakin parveketasolla näkyvän buffet-ravintolan asiakkaat, sekä The Haven -luokan matkustajat, joiden oma näköalasalonki sijaitsee suoraan Observation Loungen yläpuolella.

Laivan ylimmältä (20.) kannelta löytyy Laser Tag -rata, joka on käytännössä oikean elämän versio First Person Shooter (FPS) -tietokonepeleistä. Tämä innovaatio löytyi jo Norwegian Joylta, mutta nyt myös länsimaiset matkustajat pääsevät kokeilemaan Laser Tagiä.

Toinen Norwegian Joylta tuttu innovaatio on Karting-autorata. Norwegian Joyn rataan verrattuna Blissin versio on pidempi ja ohittaminen on tehty helpommaksi. Taustalla näkyvät myös laivan vaikuttavat vesiliukumäet, joista oikealla erottuva Ocean Loops ulottuu laivan kyljen ulkopuolelle.

Alakansilla laivan tilajako muistuttaa enemmän aiempia Breakway- ja Breakway Plus -luokkien aluksia. Kahdeksannen kannen perässä brasilialaistyylinen Moderno Churrascaria -ravintola on kuitenkin korvattu uudella meksikolaistyylisellä Los Lobos -ravintolalla, joka löytyi aiemmin vain Norwegian Dawnilta.

Kuudennen kannen keulasta löytyy puolestaan uutena Q Texas Smokehouse, joka toimii alkuillasta grilliravintolana mutta muuttuu myöhemmin illalla tanssibaariksi.

Toinen kuudennen kannen uutuus on Coco’s-kahvila, joka tarjoilee kahvia ja erilaisia suklaaherkkuja.

Lisää kuvia Norwegian Blissiltä on tulossa lähipäivinä kirjoittajan omaan blogiin osoitteessa kships.blogspot.fi. Palaamme NCL:n uusimman laivan tunnelmiin tarkemmin Ulkomatalan seuraavassa numerossa, joka perjantaina ilmestyy 20.7.

One thought on “Tunnelmia upouudelta Norwegian Blissiltä

Comments are closed.