DFDS tuo isomman laivan Hanko-Paldiski -linjalle

Patria Seaways liikennöi väliaikaisesti Hanko–Paldiski-linjalla heinäkuussa. Kuva: DFDS

Hanko–Paldiski ja Kapellskär–Paldiski-linjoilla normaalisti liikennöivä Sailor (ex-Finnsailor) suuntaa kahdeksi viikoksi telakalle 12.-26.7. Telakoinnin ajan Sailoria korvaa Patria Seaways, joka normaalisti liikennöi kolmantena aluksena Klaipėda–Karlshamn -linjalla. Laivanvaihdoksen myötä DFDS tarjoaa enemmän kapasiteettia Suomen ja Viron välillä osan kesän korkeasesongista, sillä Patria Seaways kuljettaa sekä enemmän rahtia (1 700 kaistametriä) että matkustajia (260) kuin Sailor (1 400 kaistametriä ja 119 matkustajaa), minkä lisäksi Patria Seawaysiltä löytyy matkustajille myös à la carte -ravintola, baari ja DFDS:n Itämeren-laivojen suurin myymälä.

Patria Seaways on rakennettu vuonna 1991 Fosenin telakalla Norjassa nimellä Stena Traveller. 18 300 bruttotonnin alus on liikennöinyt vuodesta 2004 DFDS:n laivastossa, ensin tytäryhtiö DFDS Liscon väreissä nimellä Lisco Patria ja vuodesta 2012 nykyisellä nimellään.

Liverpool Seaways siirtyy Hanko–Paldiski -linjalle vuonna 2022. Kuva: DFDS

Laivanvaihdos tuo Hanko-Paldiski -linjalla myös esimakua tulevasta, sillä DFDS paljasti kesäkuussa järjestetyssä sijoittajainfossa tietoja tulevaisuudensuunnitelmistaan myös Suomen-liikenteen osalta. Varustamon Kiinasta tilaamien uudisrakenteiden valmistuessa Klaipėda–Karlshamn -linjalle vuonna 2022, siirtyvät linjan nykyiset alukset Optima Seaways ja Athena Seaways Kapellskär–Paldiski -reitille, vapauttaen puolestaan Liverpool Seawaysin Hanko-Paldiski -linjalle. Sailor mitä ilmeisimmin jättää DFDS:n laivaston samassa yhteydessä.

Liverpool Seaways on ns. Visentini-tyypin alus, joka valmistui vuonna 1997 Visentinin telakalta Italiassa nimellä Lagan Viking. Aluksen bruttovetoisuus on 21 900, matkustajakapasiteetti 270 ja rahtikapasiteetti 2 200 kaistametriä. Laiva tuli DFDS:n omistukseen vuonna 2010 Norfolklinen oston myötä. Toukokuussa raportoitiin laivan myynnistä ranskalaiselle La Méridionalelle (mistä kerroimme Facebook-sivuillamme), mutta tämä kauppa peruuntui ranskalaisvarustamon hävittyä tarjouskilpailun Manner-Ranskan ja Korsikan välisistä linjoista, joilla se aikoi Liverpool Seawaysiä käyttää. Näin alus jää DFDS:n laivastoon ja aloittaa siis tämänhetkisen suunnitelman mukaan liikenteen Hangosta 2022.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *