Wallenius SOL kuljettamaan suomalaisen metsäteollisuuden tuotteita

Havainnekuva Wallenius SOL:n uudisrakennuksista. Kuva: Wallenius SOL

Ruotsalaisvarustamot Wallenius ja Svenska Orient Linien (SOL) perustavat yhteisyrityksen Wallenius SOL. SOL:n nykyinen toiminta TransProCon-liikennettä ja Välimeren-liikennettä lukuun ottamatta siirtyy uuteen yhteisyritykseen.


Uusi varustamo on solminut pitkäaikaiset sopimukset niin Metsä Boardin, Stora Enson kuin BillerudKorsnäsin kanssa niin tuonti- kuin vientikuljetuksista. Alukset tulevat liikennöimään säännöllisesti Pohjanlahden metsäteollisuussatamista Saksaan, Belgiaan ja Isoon-Britanniaan.

Liikenteeseen tulee yhteensä viisi alusta, joista jopa neljä uusia. Varustamon nettisivujen mukaan uusia aluksia olisi tilattu kaksi, jolloin kaksi alusta olisi vielä option tasolla. Mikäli uusia aluksia tulisi neljä, tulisi SOL:in nykyisestä laivastosta suurin osa vaihtumaan. Wallenius SOL:n tilaamat uudisrakennukset ovat peräti 240-metrisiä ja niiden lastikapasiteetti on yli 5000 kaistametriä. Aluksista tulee LNG-käyttöisiä, ja ne suunnitellaan täyttämään 1A Super -jääluokan vaatimukset. Uusien alusten on määrä valmistua vuonna 2021 ja ne on tarkoitus asettaa Ruotsin lipulle.
 
Tällä hetkellä SOL:n paperiliikenteessä on muun muassa Raumalla 2000-luvun alkupuolella rakennettu kolmikko Tundraland, Thuleland ja Tavastland. Mikäli uudisrakennuksia tulisi vain kaksi, lienee mahdollista että tämä kolmikko jatkaa suomalaisen metsäteollisuuden palvelemista jatkossakin. Uusi varustamo aiheuttanee päänvaivaa Godby Shippingille, jonka Baltica on parhaillaan rahdattuna SOL:ille ainakin kuluvan vuoden loppuun asti. Kun SOL:ille jää uudisrakennusten valmistumisen jälkeen omia laivoja vaille töitä, täytynee Godby Shippingin löytää Balticalle töitä muualta.

One thought on “Wallenius SOL kuljettamaan suomalaisen metsäteollisuuden tuotteita

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *