Tallink ja Rauma Marine Constructions aiesopimukseen uudesta Helsinki-Tallinna -lautasta

Havainnekuva uudesta aluksesta. Kuva: Tallink

Tallink ja Rauma Marine Constructions ovat allekirjoittaneet aiesopimuksen uuden Shuttle-pikalaivan rakentamisesta. 250 miljoonan euron arvoisen aluksen matkustajakapasiteetti tulee olemaan sama kuin viime vuonna valmistuneessa Megastarissa eli 2 800. Tilaus vahvistetaan rahoitusjärjestelyiden varmistumisen jälkeen, mikä tapahtuu telakan ja tilaajan mukaan seuraavien muutaman kuukauden aikana. Laivan suunnitellaan valmistuvan vuoden 2021 lopulla.

Uusi alus tulee perustumaan viime vuonna valmistuneeseen Megastariin, mutta ei kuitenkaan ole identtinen sisaralus. Megastarista saatujen kokemusten perusteella matkustajakansien tilaratkaisuja tullaan muokkaamaan ja teknisellä puolella tullaan hyödyntämään viimeisintä teknologiaa ja innovatiivisimpia tarjolla olevia ratkaisuja energiatehokkuuden parantamiseksi. Tallink-konsernin tavoitteena onkin rakennuttaa Itämeren energiatehokkain ja ympäristöystävällisin laiva. Megastarin tapaan uusi alus tulee käyttämään pääasiallisena polttoaineenaan nesteytettyä maakaasua eli LNG:tä.

”Olemme myös erittäin iloisia siitä, että laiva rakennetaan suomalaisella telakalla, jolloin se tarjoaa merkittävän työllistävän vaikutuksen useille suomalaisille ja virolaisille yrityksille ja alihankkijoille”, sanoo Tallink-konsernin toimitusjohtaja Paavo Nõgene.

”Olemme erittäin tyytyväisiä, että raumalainen laivanrakennusperinne Tallinkin kanssa saa jatkoa nyt RMC:n ja uuden aluksen myötä”, sanoo puolestaan RMC:n toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa.” On hienoa saada aiesopimus aikaiseksi vanhojen ystävien kanssa, jotka ovat aina arvostaneet raumalaista laivanrakennusta. Pääsemme hyödyntämään pitkää kokemustamme ja kehittämään osaltamme Suomen ja Viron välistä laivaliikennettä entistä ympäristöystävällisempään suuntaan.” Tallinkin aluksista neljä (Romantika, Victoria I, Galaxy ja Baltic Queen) on rakennettu Rauman telakalla, minkä lisäksi Star ja Baltic Princess suunniteltiin Raumalla, vaikkakin rakennettiin Helsingissä.

Päivitetty 18.10.2018  kello 11.47: Lisätty tietoja aluksen tilaratkaisuista.

2 thoughts on “Tallink ja Rauma Marine Constructions aiesopimukseen uudesta Helsinki-Tallinna -lautasta

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *