Moby SPL laajentaa Itämerellä ja Välimerellä?

Princess Anastasia lähdössä Helsingistä elokuussa 2018. Kuva: Kalle Id

Moby SPL:n ainoan aluksen Princess Anastasian risteilykausi 2019 alkoi viime viikolla ja tämän seurauksena varustamo on ollut uutisissa paitsi Suomessa myös Venäjällä ja Italiassa. Varustamon edustajat ovat kertoneet italialaisten ja venäläisten lehtien haastattelussa mielenkiintoisia tietoja  tulevaisuuden suunnitelmistaan: Itämerellä tavoitteena on liikenteen laajentaminen ja toisen laivan hankkiminen, kun taas myös Välimerellä on tarkoitus aloittaa pohjois-eurooppalaisille ja venäläisille matkustajille suunnatun risteilytuotteen tarjoaminen.

Italialaislehden haastattelussa Moby SPL:n toimitusjohtaja Alessandro Onorato kertoi Moby SPL:n liikenteen tekevän hyvää tulosta – jopa niin hyvää, että varustamon tavoitteena on laivaston ja reittiverkoston ”kaksinkertaistaminen”.  Onoraton mukaan Moby SPL etsii parhaillaan toista käytettyä matkustaja-autolauttaa jonka asettaa Itämeren-liikenteeseen Princess Anastasian rinnalle ja lupasi uutisia aiheesta viimeistään kuluvan vuoden lopulla. Toinen alus mahdollistaisi myös uusia reittejä: venäläisen Kommersant-julkaisun haastattelema Moby SPL:n varatoimitusjohtaja Sergei Kotenev kertoi varustamon suunnittelevan Kaliningradin lisäämistä reittiverkostoonsa. Kotenevin mukaan Kaliningradiin voitaisiin liikennöidä joko osana nykyistä Pietarista lähtevää reittiverkostoa, tai Kaliningradiin risteiltäisiinkin jostain Saksan satamasta. Moby SPL on markkinoinut matkojaan laajasti Saksassa, joten liikennöinti saksalaisesta satamasta sopisi varustamon strategiaan hyvin.

Moby SPL:n Välimeren-risteilyilleen suunnitteleman Moby Drean sisaralus _Moby Otta Livornossa toukokuussa 2009. Kuva: Kalle Id

Alessandro Onorato kertoi kahdenkin eri italialaislehden haastatteluissa myös suunnitelmista laajentaa Moby SPL:n liikennettä Välimerelle. Tavoitteena on luoda Välimerelle risteilytuote, joka olisi suunnattu erityisesti Moby SPL:n venäläisille matkustajille. Suunnitellussa liikenteessä alus vierailisi ainakin Civitavecchiassa, Livornossa, Genoassa, Napolissa sekä Sisilian ja Sardinian satamissa. Kuten Princess Anastasian Itämeren-risteilyillä, olisi matkustajilla mahdollisuus varata koko risteilyn sijaan myös reittimatka ja ottaa halutessaan myös moottoriajoneuvo mukaan matkaan. Onoraton mukaan Välimeren-risteilyt voisivat alkaa jo tämän vuoden syyskuussa, jolloin laivana toimisi Moby Linesin kesän korkeasesongin liikenteessä käyttämä, vuonna 1976 valmistunut matkustaja-autolautta Moby Drea.

2 thoughts on “Moby SPL laajentaa Itämerellä ja Välimerellä?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *