Päivitetty: Rederi Ab Eckerö osti uuden laivan

European Endeavour Mersey-joella. Kuva: El Pollock (CC BY-SA 2.0)

Päivitetty 6.5. kello 8.55: Eckerö Line on tänään vahvistanut kaupan lehdistötiedotteessaan. Uusi alus siirtyy varustamon omistukseen toukokuun aikana ja aloittaa kesäkuussa liikenteen Vuosaaren ja Tallinnan A-terminaalin välillä Suomen lipun alla. Aluksen uusi nimi kerrotaan myöhemmin. Alkuperäinen uutisemme alla:

Brittiläisen P&O Ferriesin mukaan varustamo on myynyt European Endeavour -ropax-aluksen Rederi Ab Eckerölle. Ålands Sjöfartin haastatteleman Rederi Ab Eckerön toimistusjohtaja Björn Blomqvistin mukaan kauppaa ei kuitenkaan ole vielä lyöty loppuun – siitä huolimatta Blomqvist paljastaa, että Eckerö on kiinnostunut hankkimaan European Endeavourin Eckerö Linen Helsinki-Tallinna -liikenteeseen Finlandian pariksi. Mikäli laiva todella siirtyy Eckerö Linen liikenteeseen, asetettaneen se rahtilinjalle Vuosaaresta Tallinnaan – European Endeavourin rahtikapasiteetti kun on noin 2 000 kaistametriä, mutta matkustajakapasiteetti vain 300.

European Endeavour valmistui vuonna 2000 Merchant Ferriesille Astilleros Españolesin telakalta Sevillasta nimellä Midnight Merchant, mutta se rahdattiin saman tien Norfolklinelle Englannin kanaalin liikenteeseen. Vuosina 2006-2007 alus oli rahdattuna Acciona Trasmediterránealle nimellä El Greco, mutta 2007 se myytiin P&O Ferriesille ja sai nykyisen nimensä. P&O:n laivastossa European Endavour on liikennöinyt lukuisilla reiteillä – ja jos tieto myynnistä pitää paikkansa, seuraavaksi se siis nähdään Helsingin ja Tallinnan välisellä linjalla. Aiemmin Eckerö Line liikennöi erillisellä rahtilautalla vuosina 2003-2014.

2 thoughts on “Päivitetty: Rederi Ab Eckerö osti uuden laivan

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *