Tallinki ja RMC vahvistivat uudisrakennetilauksen

Havainnekuva Tallinkin tilaamasta uudisrakenteesta. Kuva: Tallink

Tallink ja Rauma Marine Constructions (RMC) vahvistivat tänään viime lokakuussa solmitun aiesopimuksen uuden nopean matkustaja-autolautan rakentamisesta Helsingin ja Tallinnan väliseen liikenteeseen. Aiemmin ilmoitetusta poiketen uuden laivan ilmoitetaan valmistuvan tammikuussa 2022, kun vielä aiesopimuksen solmimisen yhteydessä luovutuksen kerrotiin olevan vuoden 2021 lopussa. 250 miljoonan euron arvoinen alus tulee olemaan käytännössä Meyer Turun telakalta kaksi vuotta sitten luovutetun Megastarin sisarlaiva ja kapasiteetiltaan yhdenmukainen vanhemman aluksen kanssa. Matkustajatilat tulevat kuitenkin varustamon lehdistötiedotteen mukaan olemaan suuremmat ja matkustajille on täten tarjolla enemmän istumapaikkoja. Myös miehistöhyttejä tulee olemaan Megastaria enemmän – Megastarilla miehistöä on jouduttu majoittamaan alkujaan matkustajille tarkoitettuihin hytteihin.

Teknisellä puolella alus tulee eroamaan Megastarista suuremmilla LNG-tankeillaan, tehokkaammilla maasähköliitännöillä ja parannellulla runkomuodolla, jonka pitäisi vähentää polttoaineenkulutusta peräti kymmenen prosenttia. Lisäksi alus tullaan varustamaan akuilla – täten RMC:stä on tulossa maailman toistaiseksi ainoa telakka, jonka kaikki alukset on joko alkujaan varustettu akuilla tai niissä on alusta lähtien ollut valmius akkujen lisäämiseksi myöhemmin.

Mitä luultavimmin uusi alus korvaa vuonna 2007 Helsingin telakalta valmistuneen Starin Helsingin ja Tallinnan välisessä liikenteessä. Aivan varmaa tämä ei kuitenkaan ole, sillä aiesopimuksen solmimisen yhteydessä Tallinkin edustaja kertoi virolaisen radiokanavan haastattelussa myös mahdollisuudesta, että uusi alus asetettaisiinkin Starin ja Megastarin rinnalle kolmanneksi shuttle-laivaksi.

Uuden aluksen tiedot

Pituus: 212 metriä
Matkustajia: 2 800
Matkanopeus: 27 solmua
Bruttovetoisuus: 50 000
Polttoaine: LNG/diesel, lisäksi akut

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *