Containerships Nord luovutettu

Containerships Nord merikoeajoilla. Kuva: Containerships

Containershipsin ensimmäinen LNG-käyttöinen uudisrakennus on luovutettu Kiinassa Wenchong Shipyardilla keskiviikkona ja alus aloittaa lähiaikoina matkansa kohti Eurooppaa. Kahden seuraavan aluksen liikenteeseentuloon asti Containershipsin tuore emoyhtiö CMA CGM rahtaa Containerships Nordin käyttöönsä.

Aluksista ensimmäisen luovutus oli tarkoitus olla elokuun 2018 lopussa ja toisen aluksen oli tarkoitus seurata sitä kuuden viikon kuluttua. Neljännen aluksen piti Containershipsin nettisivujen mukaan aloittaa liikenne tammikuussa 2019, mutta Containerships Nordin luovutuksen yhteydessä kerrottiin, että jäljellä olevat kolme alusta luovutetaan vuoden 2019 ensimmäisen puoliskon aikana. Syynä alusten myöhästymiseen on Containershipsin tiedotteen mukaan ollut kokemuksen puute nestemäistä maakaasua käyttävistä aluksista.

Sarjan kaksi ensimmäistä alusta saivat omistajasuku Nordströmien mukaan nimikseen M/S Containerships Nord ja M/S Containerships Strom kastetilaisuudessa 24.5.2018. Ensin mainittu on liputettu Kyprokselle. Ensimmäinen alus laskettiin vesille jo marraskuussa 2017 ja toinen tammikuussa 2018. Kolmannen aluksen kölinlasku oli tammikuussa 2018 ja neljännenkin rakentaminen alkoi teräksenleikkuun muodossa syyskuussa 2017. Lokakuun alussa Containerships tiedotti kolmannen ja neljännenkin aluksen saaneen nimensä Wenchong Shipyardilla pidetyssä kasteseremoniassa. Alukset saivat nimet M/S Containerships Finn ja M/S Containerships Balt. Samassa yhteydssä varustamo kertoi solmineensa esisopimuksen viidennestä ja kuudennesta aluksesta.

Uudet alukset ovat kapasiteetiltaan 1400 TEU:ta, joka merkitee laivoihin mahtuvan 1400 20 jalan pituista konttia. Alukset ovat siis feeder-kokoluokkaan kuuluvia. Niiden pituus on 170 metriä, leveys 27 metriä ja syväys on 6 metriä. Tarkempia teknisiä tietoja muun muassa pääkoneista on kerrottu viime vuonna julkaistussa artikkelissa.

Kuten jo edellisessä Containerhipsin uudisrakennuksia käsittelevässä artikkelissa kerrottiin, uudisrakennukset ovat osa Containershipsin Door2LNG -hanketta. Hankkeen keskeisenä elementtinä on varustamon 200 miljoonan euron investointi nestemäiseen maakaasuun eli LNG:hen perustuvaan kuljetusketjuun. Neljän uuden konttialuksen lisäksi hankkeeseen kuuluva nestemäisellä maakaasulla kulkevia rekkoja ja oma tankkausasema Yhdistyneessä Kuningaskunnassa.

Kerroimme Containershipsin uudisrakennushankkeesta numerossa 6/2017, ja kerromme aluksista laajemmin seuraavassa numerossa, joka ilmestyy 20.1.2019.

One thought on “Containerships Nord luovutettu

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *